I Bjørneparken oppstår det magiske møter mellom dyr og mennesker hver eneste dag, vi har stor variasjon av norske rovdyr og ville dyr, samt kjente husdyr fra bondegården. I tillegg åpnet vi Norges største krokodilleutstilling med 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr i mars 2016.

Hva er Bjørneparken?

Bjørneparken er, som navnet sier, en dyrepark med mange og flotte bjørner.  Men, vi har også en rekke andre dyr som gaupe, rev, elg, rådyr, hjort og en rekke ”husdyr” som geiter, hest, gris, høner og ikke minst pinnsvin. Disse kan du møte, og flere av de kan stelles og koses med.

Hos oss kommer du svært tett på dyrene; i vårt fôringsprogram med aktiviteter og fôringer hver time kan du lære å stelle dyr, se bjørnungen Brutus leke og få frukt på vår nye fôringsarena, se Gaupen ”Blixten” jakte på maten, være med inn i bjørnehiet, delta på vår dyrepasserskole, håndfôre elgen med gulerøtter og se dyrepasserne sosialiserer  våre bjørner.

Store gangbroer gjennom terrenget gjør det enkelt for deg å bevege deg rundt i parken.

Trenden i dyreparker i Europa er færre dyr i større innhegninger. Her er virkelig bjørneparken en markedsleder, våre store og naturlige innhegninger gir trygge og selvstendige dyr,  og dyrenes velferd er vi stolte over.

I Bjørneparken trives både dyr og mennesker. Vi har store naturlige innhegninger, tilrettelagte fôringsarenaer med fôring hver time i åpningstiden. Her kommer du tett på dyrene, og lærer mer om de av engasjerte dyrepassere.

Hva har dere av tilbud?

I tillegg til alle dyrene våre har vi en stor kafè, bamsebua med grilling og hamburgere og en flott suvenirbutikk.

Vi har også 2 store utendørs lekeområder, en hinderløype, en kjempekul zipline, og et innendørs lekeland. Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.

I tillegg til alle dyrene våre har vi en stor kafè, et godteland (nytt i 2015), bamsebua med grilling og hamburgere og en flott suvenirbutikk.

Vi har også 2 store utendørs lekeområder, en hinderløype, en kjempekul zipline, og et innendørs lekeland.Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.

Og ikke nok med det – i 2014 åpnet vårt topp moderne rovdyrsenter med interaktiv læring om de fire store norske rovdyrene; bjørn, ulv, jerv og gaupe.

Aktiviteter for store og små

I Bjørneparken finnes det mange flere opplevelser enn bare dyrene våre. Visste du at vi også har GRATIS zip-line, en berg- og dalbane, og at vi tilbyr teater hele sommeren?

Zip-line: Zipline er en højdare for store og små i parken. Med 14 meter over bakken på det høyeste får adrenalinet vinger å fly med! Ziplinen alle barn over 100cm og voksne under 100kg.

Berg- og Dalbanen Gyldenklo:I juli 2017 åpnet Bjørneparken berg- og dalbanen “Gyldenklo”. Banen er veldig artig for små og store besøkende. Minimum størrelse på barn er 80 cm, og barn under 100 cm må ledsages av en voksen.

Teater: Hver sommer organiserer Bjørneparken teater. I 2017 hadde vi stor suksess med premieren på Grisk & Gomle: Kronen i Sukkerdalen. Vi gleder oss til å ønske Grisk & Gomle velkommen tilbake til Bjørneparken i 2018 med mer spenning og moro atter en gang. Teateret skal spilles i år gå fra den første uken i juli og helt ut den første uken i august i år, hver uke fra tirsdag til og med lørdag. Og teateret er inkludert i inngangsbilletten!

Når er det åpent?
Helger i lavsesongen: Berg & Dalbane + zipline. Se for aktuelle åpningstider på vårt foringsprogram.
Høysesongen: Berg & Dalbane + Zipline hver dag + teater spilles hver uke fra tirsdag til lørdag, med pause på søndager og mandager.

OBS: Visste du at Teater, Zipline, og Berg og dalbane er inkludert i inngangsbilletten?

Mattilbud i parken

Er du tørst eller sulten? Bjørneparken tilbyr flere serveringsmuligheter. Lurer du på hvilke serveringssteder som er åpne når du besøker oss? Sjekk oversikten her:

Ukedager i lavsesongen: Restauranten ved inngangen. 12:00 – 16:00
Helgene i lavsesongen: Restauranten ved inngangen. 12:00 – 16:00

(Under lavsesongen 2018 er Bamsebua stengt, dette skyldes renovering)

Høysesongen:
Bamsebua: 11:00 – 17:00
Sætra: 11:00 – 17:00
Bertestugu: 11:00 – 17:00
Restaurant ved inngangen: ingen matservering, bare drikke / is.

OBS: I påskeferie, kristihimmelfart, pinsehelg åpner vi “Bamselabben” i tillegg til restauranten ved inngangen.

Bjørneparken har flere gassgriller plassert rund om kring i parken. Disse kan fritt benyttes av våre gjester.

Hva server vi?

Restauranten ved inngangen:
Ukedager: Her serverer vi kald og varm drikke, pizza, pinne-is, og bakevarer.
I helgene: Her serverer vi kald og varm drikke, pizza, pasta, smørbrød, salat, pinne-is, og bakevarer.

Bamsebua: Her serverer vi kald og varm drikke, hamburgere, pinne-is, soft -is, og bakevarer.

Sætra: Her serverer vi kald og varm drikke, vafler og pølser.

Bertestugu:
I lavsesongen: Her serverer vi kald og varm drikke, vafler, is og pølser.
I høysesongen: Her serverer vi kald og varm drikke, pinne-is, kule-is og soft-is.

I helgene under lavsesong er restauranten ved inngangen og Bamsebua i parken åpen

Allergier?

I parken serverer vi glutenfri pizza ved etterspørsel. Pizzaene blir derimot stekt i samme ovn som de øvrige pizzaene. Vi serverer per i dag ikke glutenfri vafler, pølser, burgere, eller pasta.

Vi har ingen restriksjoner mot medbrakt mat og oppfordrer gjester med allergier eller spesielle behov til å nyte medbrakt.

Bjørneparken er en alkoholfri park. Dette av hensyn til sikkerheten til de besøkende og dyrene våre.

Hvis jeg bare skal besøke en attraksjon i sommer, hvorfor bør det være Bjørneparken?

Bjørneparken er gøy og spennende, og en av de største parkene i landet. Vi jobber kontinuerlig for å gjøre parken enda bedre for vår hovedgruppe av besøkende – barnefamiliene. Dette gjør vi gjennom faste fôringsprogram, utvikling med nye dyr, og aktiviteter som involverer barna.

For oss handler det om lidenskap og respekt – både for de fantastiske dyrene og for dere som velger å bruke tid på oss. Vi tror du gjør et godt valg ved å besøke Bjørneparken i Flå.

Hvorfor heter det Bjørneparken når dere har så mye annet?

Bjørneparken er gøy og spennende, og en av de største parkene i landet. Vi jobber kontinuerlig for å gjøre parken enda bedre for vår hovedgruppe av besøkende – barnefamiliene. Dette gjør vi gjennom faste fôringsprogram, utvikling med nye dyr, og aktiviteter som involverer barna.

For oss handler det om lidenskap og respekt – både for de fantastiske dyrene og for dere som velger å bruke tid på oss. Vi tror du gjør et godt valg ved å besøke Bjørneparken i Flå.