Møt Brutus og de andre bjørnene i sommer

I Bjørneparken får du et unikt innblikk i bjørnens verden – det kjente og kjære dyret vi alle er så glade i.  

Bjørner er herlige! Vi kjenner de bamselignende dyrene godt fra gamle folkeeventyr og barnelitteratur, som Gullhår og de tre bjørnene og Ole Brumm. Ikke minst minner de om den gode, gamle teddybjørnen de fleste barn har et forhold til. Hvor spennende er det ikke da å få møte dem i virkeligheten?

I Bjørneparken bor Brutus, Anton, Trym, Nora og Rugg, som alle gleder seg veldig til å hilse på hele familien, store som små. Her kommer du tettere på de fantastiske bjørnene enn noen andre steder.

Bjørnen Brutus liker å klatre

På vår nye fôringsarena kan du bli med når den yngste bjørnen Brutus leker med dyrepasserne og får frukt, noe han er veldig glad i! Epler er blant favorittene, og Brutus liker å vise seg frem for publikum. Han vil aller helst ha mat og oppmerksomhet hele tiden.

Du kan ofte se Brutus leke og klatre i trærne. Han er fortsatt ung og sprek, og spretter opp og ned uten vanskeligheter. På toppen av trærne får han en god oversikt over hele parken, og får utsikt til flere av sine andre dyrevenner.

Se halvbrødrene Trym og Anton leke sammen

De voksne bjørnene Nora og Rugg klatrer også opp i trærne, men mest om våren. De står støtt og stadig oppreist på to bein, og kan da faktisk bli så høye som over to meter lange! Rugg er eldst, og var den aller første bjørnen som flyttet inn i Bjørneparken i 1997.

Møt også bestevennene og halvbrødrene Anton og Trym, to nysgjerrige bjørner som synes alt er veldig spennende. De liker å lekesloss med hverandre og finner på mye gøy sammen. Trym er tøff, men også litt forsiktig, og synes høye lyder og rare ting kan være litt skummelt. Han er blant annet flink til å vinke og stå på to bein.

Anton er glad i å utforske, og klatrer ofte i trærne. Han er også veldig glad i å grave, og har til og med klart å grave opp rør og vannledninger. Visste du forresten at bjørner er flinke til å svømme? I Bjørneparken er det Anton som er den beste svømmeren.

Lær alt om bjørnens verden

Bjørnene er kanskje overraskende svære i virkeligheten, men til gjengjeld ser de veldig myke, kosete og snille ut. Med de store kroppene kan de virke litt klumsete når de går, men de løper fort. Veldig fort! Faktisk kan de løpe over 60 kilometer i timen, og det er det samme for bjørnen om det er flatmark eller oppoverbakke.

I tillegg til å se bjørnene når de boltrer seg i sitt naturlige habitat i den store innhegningen, kan du også hilse på bjørnene når de er i hiet sitt. Selv om de kan bruke hiene som parken har bygget til dem, så foretrekker de ofte å lage sine egne – og kanskje du får øye på et hi eller to når du utforsker parken?  

Lurer du på hva bjørnen spiser, hvor gamle de kan bli og hvorfor de går i hi? Hvilke myter om bjørnen som er sanne eller ei? Disse spørsmålene, og mange flere, får du svar på når dyrepasserne forteller deg alle de spennende tingene om det flotte dyrets liv og atferd. Slik får du et morsomt innblikk i bjørnens interessante og fascinerende verden.

Mye mer enn bjørner

Selv om det heter Bjørneparken er det ikke bare Brutus og de andre bjørnene du møter. Her får du hilse på flere ville dyr og rovdyr fra den norske skogen, som hjort, elg, rev og gaupe. Vi har landets største samling av krokodiller i den tropiske avdelingen, der du også finner skilpadder og slanger, og du kan lære om dyrestell og kose med vanlige husdyr, som geit, gris og kanin – i tillegg til mye, mye mer.

Bjørneparken

  • Kun 1,5 time fra Oslo
  • Magiske møter mellom dyr og mennesker
  • Mye mer enn bjørner
  • Garantert moro for hele familien

 

 

Hele familien vil la seg begeistre av de magiske møtene med alle de sjarmerende dyrene – med bjørnene i spissen.