Lurer du hvordan det er å komme seg fram i Bjørneparken med rullestol, eller barnevogn?

Bjørneparken ligger i midt i fantastiske naturlige områder i Hallingdal. Dette gjør at vi kan gi dyrene våre flotte, naturlige og store innhegninger. For deg som besøker oss betyr det at du er omkranset av fjell og skog mens du vandrer i parken vår. Men hvordan er det å komme seg rundt med barnevogn, eller rullestol?

Vi har bygget asfaltveier eller bruer til de fleste av våre attraksjoner for enklere adkomst. Krokodilleland, Tunet, bjørnene og elgsvingen har god tilgjengelighet med barnevogn og rullestol.

Parkens plassering i en fjellside gir dyrene vår fantastiske hjem, man kan gjøre at det ikke alltid like lett å komme seg rundt i hele parken.

 

Til revene, gaupene, Sætra, og reinsdyrene kan for eksempel være litt utfordrende for rullestolbrukere eller barnevogndyttere.

Det er noen bratte og gruslagte veier som leder til revene og reinsdyrene, mens gaupene og Sætra ligger på toppen av parken hvor deler av den korteste ankomsten er via trapper. De veiene som har etapper med trapper er skiltet på forhand.

Dersom du synes dette høres litt skummelt eller slitsomt ut, fortvil ikke! Det finnes nemlig en handicapvei i parken som du kan følge med rullestol og barnevogn helt opp til Sætra og gaupene. Denne trasséen er noe lengre å gå, men er fri for trapper og bakkene er noe slakkere.

Bjørneparken anbefaler familier med små barn å bytte ut barnevognen med en bæremeis dersom det er mulig. I samarbeid med Minimeis tilbyr parken gratis utlån av Minimeis ved inngangen mot depositum.

Det finnes også rullestol til utlåns i Bjørneparken. Det er dessverre ikke mulig å reservere disse på forhånd.