Barnas nye venner venter i Bjørneparken

Møtet mellom barn og dyr er noe helt utenom det vanlige, og kan ikke kalles annet enn magisk. I Bjørneparken kan barna bli en vaskeekte dyrevenn ved å bli med på Dyrepasserskolen!

Forholdet mellom dyr og barn er helt unikt, der nysgjerrighet, entusiasme og magi er noen av stikkordene. Barn lar seg ofte glede over å møte dyr, disse skapningene som de kanskje bare kjenner fra eventyr, lærebøker og tegnefilmer.

Det å møte dem i virkeligheten er noe helt annet, og det er blant annet disse spesielle øyeblikkene som involverer barna vi i Bjørneparken er så stolte av å skape.

Barn + dyr = sant

La barna derfor få bli med på Dyrepasserskolen, som gir dem en unik mulighet til å få nærkontakt og kunnskap om dyr, samt delta i dyrepass. Alle dyrene er helt ufarlige, norske gårdsdyr – som kan være alt fra kosete, morsomme, søte og litt rare, med hver sin personlighet og ulike preferanser. I grunn litt som barna selv!

Kanskje møter dere en kanin som liker å bli klødd bak øret, en elg som liker å knaske på gulrøtter og kvister eller en rev som kommer bort og snuser dersom man er musestille? Når barna blir involvert i slike små hemmeligheter, vil den store begeistringen som følger føre til at de snakker om opplevelsen i lang tid fremover.

Slik blir barnet ditt en dyrepasser

Dyrepasserskolen er en perfekt aktivitet for barn mellom tre og 10 år, og varer kun en liten halvtime. Her får barna møte dem som er så heldige å ta vare på dyrene i det daglige, nemlig de flinke dyrepasserne. Barna får aktivt lov til å delta i dyrestellet, og med barnevennlig utstyr raker de og samler høy, rydder og plukker opp det som må fjernes. Det inkluderer også dyrebæsj, noe barna synes er ustyrtelig festlig.

Til slutt får alle de små lov til å mate dyrene, og mottar en stor button med påskriften: Jeg er dyrepasser. Det er lite som gjør dem så kry og stolte å bære eller vise frem!

Som voksen kan du stå i bakgrunnen og betrakte hvordan barnet ditt møter dyrene med henrykte glimt i øynene, brede smil og mye latter. Garantert moro for dem, men også for deg som får ta del i dette lykkelige øyeblikket.

 

En magisk opplevelse

For å delta møter dere opp på Sætra til tidspunktet som står i programmet, etter revefôringen og før gaupefôringen.

Det er mange av dyrene i Bjørneparken som har lyst til å bli kjent med nettopp barnet ditt. For at både barn og dyr skal få mest mulig ut av denne opplevelsen har vi noen tips dere kan dele med barna på forhånd:

  • Lytt til det dyrepasserne sier, for de kjenner dyrene best og vet hva de liker.
  • La dyrene få bestemme selv. Du skjønner raskt om de vil hilse, leke eller bare slappe av i fred.
  • Ikke løft på dyrene, de kan bli redde og vil helst gå selv.
  • Forsøk å være rolig, dyrene liker ikke bråk. Snakk derfor til dem med snill stemme.

Det som venter er magiske og fantastiske øyeblikk dere ikke vil være foruten.

Gi barna en uforglemmelig opplevelse de ikke får noen andre steder. Barnas nye venner venter i Bjørneparken!

Bjørneparken

  • Kun 1,5 time fra Oslo
  • Magiske møter mellom dyr og mennesker
  • Mye mer enn bjørner
  • Garantert moro for hele familien