Hjort (Cervus elaphus) finnes vilt over store deler av Europa, Asia og Nord-Afrika. I Norge er det vanlig med hjortejakt på høsten.

Størrelse og utseende
Hjortebukken kan bli over 2 m lang og 150 cm mankehøyde, veie opptil 150 kg og leve i inntil 20 år. Kollene veier inntil 90 kg, mens kalvene har en vekt på mellom 15-35 kg. Norsk hjort har en mørk hårstripe fra nakken langs hele ryggen. Hårstripen vises tydelig på rødbrun sommerpels og gråbrun vinterpels.

Hva spiser den?
Hjorten er planteeter og har solide  kjever for å knuse maten. Hjorten spiser knopper, kvister og lav om vinteren. Det er mye enklere for hjorten å finne mat om sommeren. Favoritt tresorter den spiser av er Alm, bjørk og rogn. Hjorten er sky, men kommer ofte ned til jorder for å finne mat i nærheten av bebodde områder.

Sky og rask
Hjorten er veldig sky og veldig rask til å oppdage farer fordi den har veldig godt syn, skarp hørsel og ekstrem god luktesans. Ved den minste mistanke om fare setter den av gårde med en toppfart på inntil 60 kmt. Hjorten er en fantastisk klatrer og tar seg frem uansett terreng og i tettkratt. Ved gode vindforhold kan hjorten lukte farer på en kilometers avstand.