Brunbjørn (Ursus arctos) er det største rovdyret i Norge – og den mest utbredte bjørnearten i verden. Vinterstid går bjørnen i dvale.

Norges størrste rovdyr
Brunbjørnen i Norge blir normalt blir inntil 2,5 m lang og veier mellom 100–300 kg. Binna veier ofte ikke mer enn 150 kg. Bjørnen har vært totalfredet siden 70-tallet, og det bare lov å felle den i nødverge eller hvis den gjør betydelige skader på husdyr.

Adferd
Brunbjørner lever stort sett alene og regnes som den er mest aktiv i grålysningen og skumringen. Det er kjent at brunbjørner vandrer mest på våren og om høsten. Den har en litt klosset og tung gangart, men er rask når den løper. Bjørnen er også en god svømmer som ofte fanger fisk. Voksne brunbjørner kan ikke klatre i trær, men ungene klatrer, så ofte de kan.

Bli med inn i hiet
I Bjøreparken kan du hilse på bjørnene i hiet. Våre dyrepassere forteller deg spennende ting om bjørnens liv og adferd.

Bjørneforing
Hver dag har vi bjørneforing i parken. Dette er en kjempeflott opplevelse for små og store. Bli med å se norges største rovdyr i aksjon.